Første post - 17 mai i senga i mørkt rom med dempet PC skjerm og smerter


Heisann!

I dag er det 17 mai, mor har bedt meg hjem på middag og kake, venninder har invitert meg på frokoster og fest, men som vanlig må jeg takke nei siden jeg så å si er husbundet hele måneden, og i dag ligger låst i sengen hjemme med så sterke smerter at jeg ikke får sove engang. En vanlig dag for meg er at jeg sover minst 16-18 timer i døgnet, og ofte har mange våkne timer jeg må ligge loddrett i senga pga smerter. I perioder kan jeg ligge i opp til en uke eller to i strekk, med unntak av krabbing til og fra toalettet...På 17 mai i fjor sov jeg til kl 19 og var glad og letta over at jeg ikke hadde blitt vekt av noe tog og støy!
Jeg bor trossalt nært midten av Oslo sentrum, men heldigvis i en gate hvor det ikke er lov å kjøre bil og som få bruker til å passere gjennom.
Også er jeg så heldig å bo i et av de nyere byggene som så å si er helt lydisolert! Gull!

De siste dagene har jeg vært ekstra rådvill om hvordan jeg vil ha fremtiden min. Hva er givende? Hva gjør livet verdig som hjemmeværende?
Hvordan kan jeg være nyttig for andre når jeg sjeldent kan forlate hjemmet?

Så her forleden ba jeg til universet  :)
Jeg ba om inspirasjon til hva jeg kan gjøre for andre, og fylle tiden med av positive ting, og i natt kom drømmen som svar.
Jeg skulle begynne å skrive igjen! Ha blogg igjen! Hvorfor ikke om sminke, siden det er noe jeg har begynt å leke med som hobby?!
Ta med folk på reisen min hvordan jeg utforsker skjønnhetstips, hudpleie, lærer å legge sminke og utvikle meg, kommer med noen kloke ord om det å være kvinne i dagens samfunn, og prøver og feiler i motsetning til de andre sminkebloggerne som jo har alt perfekt og gjør det forvirrende og demotiverende å nå opp! Det blir ikke til å unngå å skrive en del om samfunn og politikk også, som har opptatt og holdt meg engasjert i mange år.


Da jeg først ble syk hadde jeg en blogg på den tidens VG bloggplattform som ble veldig stor og populær. Vekkfralivet.vgb.no nådde VG.no's forside flere ganger og hadde opp til 170.000 lesere på en dag de gangene den lå på forsiden av VG. Journalister kontaktet meg, og planen var egentlig å skrive bok, men så ble jeg sykere og måtte stoppe med hele bloggingen. På skolen fikk jeg alltid tilbakemeldinger på skriveevnen min, formidler evnen og skrivemåten. Jeg husker jeg hadde lyst til å bli forfatter, om veterinærdrømmen gikk i knus (som den jo gjorde).

Samme det, så nå har jeg opprettet en blogg igjen! Denne gangen vil jeg ikke skrive om de negative sidene av livet mitt og alt jeg har vært igjennom og må kjempe igjennom daglig i et liv som kronisk syk, men jeg vil dele hva som inspirerer meg og som opptar meg; hvilke problemer i samfunnet som bør belyses og faktisk gjøres noe med, hva den enkeltes holdninger har å si for resten av samfunnets trygghet (spesielt sexisme vil jeg gå inn på), enkle hjemmeting som inspirerer og slår ihjel tid, derav inkludert - spesielt min nye hobby som er sminke!

I gode timer gjennom uka så har jeg begynt å lære meg mer om sminke og skjønnhet, før var det samfunnsengasjement som tok opp hele mitt fokus, men ærlig talt i den verden og i det samfunnet vi lever i så er det så mye provoserende og negativt, så sminke har virkelig vært en opptur å starte med!

Håper at mange kan ha nytte av å følge meg. Det tok nemlig mange år før jeg "forstod greia" med å pynte meg, fine klær når jeg bare var hjemme,  sminke, og spesielt den sminketrenden som er nå for tiden, jeg syntes det var mye og komplisert, og ble derfor ikke engasjert i det i det hele tatt. Men så kom "lyset", VELVÆRE. Selvfølelse! Jeg bestiller pene antrekk og sminke billig på nett og pynter meg de dagene jeg har energi til det.  Her vil jeg gi enkle tips med videor og produktbeskrivelser innenfor sminke og hudpleie men det vil nok også garantert komme et og annet innlegg om samfunnet, tilfeldige tanker, og noe jeg ser på som den viktigste delen av feminisme i dag nemlig antisexisme! Alle kan vel være enig i at det ikke bør være sånn at en jente ikke kan sitte på t-banen til skolen å spise en frukt, tilfeldigvis banan som jo har mye energi i seg, uten å bli beglodd, seksualisert og til og med få ekle kommentarer...

                                                       Følg med! Håper jeg kan spre en "positiv impact" til andre jenter og gutter!
                                                      Legg gjerne igjen en liten hei i kommentarfeltet så jeg vet at noen er innom :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarHei! Her kan du skrive hva du heter, hvor gammel du er og for eksempel hva bloggen handler om. Om du bruker dette designet er det ikke lov og fjerne at det er jeg som har laget det :-)

For kontakt:
epostadressen din
hits ♡ Design av Tonjemt ♡